Pastaruosius keletą mėnesių investavimo į NT platformai EstateGuru sekėsi iš ties puikiai. Tačiau, šventinį Gruodžio mėnesį užbaigė su rekordiniais rezultatais. Kaip teigia pati bendrovė, paskutinį 2020-jų metų mėnesį bendra suteiktų paskolų suma siekė net 18.3 mln. EUR. Smart Invest paruoštą Lapkričio mėnesio EstateGuru finansinę ataskaitą galite rasti paspaudę šią nuorodą. Na, o dabar detaliau pasigilinkime, kaip šiai Estijos paskolų į nekilnojamąjį turtą plaformai sekėsi „uždaryti“ kalendorinius metus.

Gruodis – gausiausias mėnuo per visą istoriją

Iš tiesų verta pasidžiaugti, kad po nuostabių Spalio mėnesio rezultatų (bendra paskolų suma viršijo 15.1 mln. EUR ribą), EstateGuru vis tiek išlaikė koncentraciją, ko pasekoje Lapkričio mėnesį vos per plauką nepavyko pademonstruoti panašaus rezultato. Na, o Gruodį galime laikyti kaip sėkmingiausią mėnesį šios platformos istorijoje, kadangi suinvestuota paskolų buvo daugiau nei už 18,3 mln. EUR. Prie šio rezultato daugiausiai prisidėjo Estijos investuotojai (suinvestavę apie 8.5 mln. EUR) bei Vokietija ir Suomija (bendra šių dviejų valstybių investicijų suma siekia beveik 7 mln. EUR). Per praėjusius kalendorinius metus EstateGuru kartu su savo investuotojais išdalino kiek daugiau nei 120.2 mln. EUR. Tai 50 procentų geresnis rezultatas lyginant su 2019 metais (bendra paskolų suma buvo 80.3 mln. EUR).

EstateGuru išduodamų paskolų mėnesinis palyginimas
EstateGuru išduodamų paskolų mėnesinis palyginimas

Paskolų gavėjų finansinė padėtis išlieka stabili

Per paskutinį 2020 metų ketvirtį buvo grąžintos 133 paskolos, kurių bendra vertė apie 30.4 mln. EUR. Tuo tarpu šių paskolų vidutinė metinė grąža siekė maždaug 11 proc. Dėl rudenį prasidėjusios antros COVID-19 bangos kai kurie paskolų gavėjai vėluoja sumokėti įmokas, tačiau žvelgiant bendrai, paskolų portfelis ir toliau išlieka sveikas ir mokus.

EstateGuru grąžinamų paskolų sumos EUR kas mėnesį
EstateGuru grąžinamų paskolų sumos EUR kas mėnesį

Gruodžio mėnesį buvo vykdomi 2 skolų išieškojimai, abu iš jų kaimyninėse šalyse – Latvijoje (160 tūkst. EUR) bei Estijoje (250 tūkst. EUR). Per praėjusius kalendorinius metus EstateGuru rizikos skyrius iš viso susigrąžino daugiau nei 5.2 mln. EUR vėluojančių paskolų. Kaip ir buvo prognozuota, nemokių paskolų rodiklis per praėjusius metus sumažėjo ir siekė apie 5 proc, tuo tarpu 2019 metų pabaigoje šis rodiklis buvo 6.9 proc.

EstateGuru vėluojančių paskolų palyginimas su bendru paskolų portfeliu
EstateGuru vėluojančių paskolų palyginimas su bendru paskolų portfeliu

Išieškotos paskolos

Stipriems skolų valdymo rezultatams teigiamos įtakos, be abejonės, turėjo EstateGuru rizikos skyriaus restruktūrizavimas. Naujai suformuota kreditų rizikos komanda bei aktyvus probleminių paskolų pardavimas leido pasiekti puikių rezultatų. Verta pastebėti, kad dar 2019 metų pabaigoje buvo atnaujinta EstateGuru kreditų teikimo politika, kas leido 2020 metais dar labiau sumažinti probleminių paskolų skaičių. Estijoje veikianti paskolų platforma džiaugiasi, kad išoriniai paskolų išieškojimo partneriai Latvijoje atliko puikų darbą sugrąžinant nemokias paskolas. Taip pat per šiuos metus EstateGuru pasirašė partnerystės sutartis su advokatais visose šalyse, kuriose yra teikiamos finansinės paslaugos.

2020 metai parodė, kad kantrybė – vienas iš svarbiausių faktorių tvarkantis su vėluojančiomis paskolomis, padėsiančiu susigrąžinti investicijas be pagrindinio kapitalo nuostolio investuotojams. Šių metų pradžioje visą pasaulį netikėtai užklupusi COVID-19 pandemijos metu EstateGuru paskolų gavėjams davė šiek tiek laisvės bei laiko padengti turimus įsipareigojimus. To pasekoje gavėjai kur kas lengviau grąžino paskolas bei nesumažino vidutinės metinės grąžos.

Kas mūsų laukia 2021 metais?

Kaip teigia pati EstateGuru, 2021 metais daugiau dėmesio bus skiriama ilgalaikių įsipareigojimų nevykdymų atvejais bei bus dedamos pastangos maksimaliai sumažinti „prastų“ paskolų kiekį portfelyje.  Tuo tarpu, taip pat, bus dedamos papildomos pastangos klientų aptarnavimo srityje. Šiuo metu neigiamų pokyčių esamam paskolų portfelyje nenumatoma. Daugiau informacijos suteiksime kiekvieno mėnesio pradžioje!

Pabaigai

Stipriai „užbaigti“ 2020 metai parodo, kad EstateGuru deda didžiules pastangas stengiantis suteikti ir išlaikyti puikias investavimo sąlygas savo investuotojams. Tai suteikia daug vilčių, kad 2020 metais pasiekti rezultatai nebuvo atsitiktinumas, o sunkaus darbo vaisius, kas leidžia tikėtis, kad augimas 2021 metais bus dar spartesnis.

EstateGuru bendra paskolų apžvalga gruodžio mėnesiui
EstateGuru bendra paskolų apžvalga gruodžio mėnesiui

Jeigu ir Jūs mąstote apie investavimą į nekilnojamąjį turtą, tačiau neturite EstateGuru sąskaitos, ją galite atsidaryti su Smart Invest pagalba. Registruodamiesi per mūsų nuorodą gausite DOVANŲ! – 0.5 proc. nuo investuotos sumos net 3 mėnesius iš eilės. Nieko nelaukite ir pradėkite investuokite į patraukliausius Europos NT projektus vos nuo 50 EUR su EstateGuru.

Kad gautumėte bonusą, privalote atlikti pilną paskyros autorizaciją

Kad gautumėte bonusą, privalote atlikti pilną paskyros autorizaciją


0 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *